Savarină din Aluat cu Drojdie



SAVARINĂ DIN ALUAT CU DROJDIE


Ingrediente

Pentru aluat

- 3 ouă
- 250 g făină
- 1 lingură de zahăr
- drojdie de bere cît o nucă
- 1 cană de lapte dulce
- 75 g unt

Pentru umplut

- 3 linguri de zahăr
- 3 linguri de apă
- 200 g fișcă
- gem de căpșune
- rom

Mod de preparare

Se freacă drojdia cu o lingură de zahăr și cu puțină făină.
Se amestecă și se lasă la dospit un sfert de oră.
Se cerne făina, se adaugă gălbenușurile, un praf de sare,
și drojdia.
Se frămîntă cu lapte călduț un aluat peste care se adaugă
albușurile bătute spumă și trei linguri de unt înmuiat.
Se frămîntă aluatul un sfert de oră, apoi se acoperă și se
lasă la dospit o jumătate de oră.
Se pune aluatul în forme speciale de savarină, se lasă
formele la căldură să mai crească aluatul, după care se
introduc în cuptorul cald și se coc la foc potrivit.
Cînd s-au rumenit ușor, se scot și se răcesc în forme.
Se lucrează fără a fi scoase din forme.
Se taie căpăcele, se însiropează, se umplu cu frișcă și
se colorează cu gem de căpșune sau de prune.
Se servesc după ce au stat la rece două ore, direct în
formele în care s-au făcut, sau așezate pe un platou mai mare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.