Pricomigdale



PRICOMIGDALE


Ingrediente

- 5 albușuri
- 1 lingură de făină
- 1 lingură de zahăr farin
- 250 g zahăr tos
- 150 g nuci măcinate
- 1 lingură de rom



Mod de preparare

Nucile măcinate se pun într-o farfurie și se amestecă
cu jumătate din cantitate de zahăr tos.
Restul zahărului se pune peste albușuri, în timp ce
acestea se bat spumă tare.
Spuma de ouă se încălzește pe marginea plitei, se
adaugă în ea o lingură de făină, o lingură de rom, și un
praf de sare.
Se omogenizează, apoi se toarnă încet amestecul de
zahăr și nuci măcinte.
Se lucrează la cald, fără însă a fierbe amestecul.
Se ia cu linguriță din amestec și se pun grămăjoare pe
o tavă unsă, pe care s-a pus o hîrtie curată.
Coacerea se face la foc potrivit, dar tava se introduce
în cuptorul fierbinte.
Se coc cu ușa la cuptor puțin întredeschisă, pentru a
lăsa aburi rezultați prin coacerea aluatului să iasă afară.
Se umezește foaia de hîrtie cu apă, se desprind ușor
fursecurile și se pudrează cu zahăr farin.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.