Prăjitură Mimoza



PRĂJITURA MIMOZA

Pentru aluat

Ingrediente

- 250 g unt sau margarină
- 250 ml smîntînă
- 1 pahar de zahăr pudră
- sare
- 500 g făină
- 1 ou

Pentru cremă

1/2 l lapte
- 3 linguri făină
- 50 g unt
- 1 lămîie
- 150 g zahăr tos

Mod de preparare

Se freacă 5 minute margarina sau untul, care a stat la
temperatura camerei cîteva ore.
Se adaugă zahărul farin, conținuînd operația, apoi se
pune smîntîna și se încorporează bine.
Peste amestec se pune un praf de sare și un ou întreg,
se mai amestecă 5 minute, apoi se adaugă făina și se
frămîntă un aluat tare.
Se lasă o oră să se odihnească, după care se împarte în
patru.
Se întind foi groase de 1 cm care se coc pe rînd pe fundul
unei tăvi potrivit de mari.
Înainte de a pune aluatul, fundul tăvii se presară cu făină.
Se coc foile la foc iute, apoi se lasă pe un platou să se
răcească pînă a doua zi.
Se unge fiercare foaie cu cremă de lămîie, se așază una
peste alta și se taie forme geometrice, numai după ce
foile s-au înmuiat ușor.
Crema de lămîie se prepară astfel : se fierbe laptele
și se lasă să se răcorească, timp în care se freacă untul
cu zahărul și făina pusă în ploaie.
Peste crema obținută se toarnă laptele cald cîte puțin,
timp în care se amestecă cu o lingură ca să se omogenizeze.
Se pune din nou pe foc și se amestecă fără întrerupere,
ca să nu se prindă compoziția.
Se trage cratița de pe foc, se stoarce zeama de la o lămîie
și se pune coaja rasă de la jumătate de lămîie peste crema
de lapte, se amestecă din nou și se mai ține un minut pe foc mic.
Se lasă să se răcească bine înainte de a o folosi.
Se folosește cînd, pusă pe o farfurie, nu curge deloc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.