Prăjitură Economică



PRĂJITURĂ ECONOMICĂ


Ingrediente

- 1/2 l lapte bătut
- 3 linguri de ulei
- 1/2 lămîie
- 1/2 linguriță amoniac
- gem de prune
- 10 nuci măcinate
- 500 g de făină
- 3 linguri de zahăr pudră


Mod de preparare


Se pune laptele acru într-un vas adînc, se bate
cîteva minute, se adaugă uleiul cîte puțin,
continuînd operația, apoi se pune un praf de
sare și se stinge amoniacul cu zeama de la o
jumătate de lămîie.
Coaja de lămîie se amestecă și se frămîntă cu
mîna un sfert de oră.
Se întinde o foaie groasă de 1/2 cm, se taie
forme cu gura paharului și se pun în tava unsă
cu ulei să se coacă la foc potrivit.
Se scot cînd s-au rumenit, se lasă să se răcească,
apoi se lipesc două cîte două, cu gem de prune,
în amestec cu nuci măcinate după care se pudrează
cu zahăr farin.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.