Prăjitură de Malaga



PRĂJITURĂ DE MALAGA


Ingrediente

- 250 g franzelă
- 100 g unt
- 2 linguri de rom
- 3 ouă
- 3 linguri dulceață de fructe
- 1 cană de lapte dulce
- 100 g prune coapte
- 100 g curmale
- 100 g struguri parfumați
- 1 portocală


Mod de preparare

Se spală fructele ( prunele, curmalele și strugurii ),
se înlătură sîmburii și semințele, și se pun într-un
castron, acoperite cu zahăr și stropite cu rom.
Se lasă o oră la rece.
Separat se pregătește blatul : se taie franzela felii
subțiri, se curăță de coajă, se pune într-un vas adînc
și se acoperă cu lapte fierbinte.
Se fărîmă cu mîna, se amestecă apoi cu 100 g zahăr
pudră și cu untul topit.
Se omogenizează și se pun peste amestec fructele
macerate.
Separat se bat ouăle întregi, se toarnă peste amestec, se
amestecă ușor și se răstoarnă într-o formă unsă cu unt
și tapetată cu făină.
Se pune deasupra prăjiturii o portocală desfăcută felii.
După gust, în compoziție se pot pune fructele din dulceață.
Se coace prăjitura o oră, la foc potrivit.
Se răcește în tavă, se taie felii și se pudrează cu zahăr farin.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.