Prăjitură cu Vișine din Aluat cu Lapte



PRĂJITURĂ CU VIȘINE DIN ALUAT CU LAPTE


Ingrediente

- 200 g margarină
- 200 ml lapte dulce
- 1 praf de copt
- 1/2 lămîie
- 400 g făină
- 300 g zahăr tos
- 2 linguri zahăr pudră
- 1/2 kg vișine
- 3 ouă


Mod de preparare

Se freacă spumă margarina, se adaugă zahărul
și se continuă operația, apoi se încorporează
gălbenușurile, pe rînd.
Se toarnă cîte puțin lapte dulce, adăugînd și cîte
o lingură de făină, pentru ca aluatul ca aluatul
șă nu se taie.
Se adaugă praful de copt stins cu zeamă de lămîie,
coaja de lămîie un praf de sare și albușurile bătute
spumă.
Aluatul trebuie să curgă.
Se toană într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu
făină și se coace la foc potrivit trei sferturi de oră.
După ce tava a rămas în cuptor zece minute la foc
moale, se trage afară, se pune fructele fără zeamă,
răspîndite pe toată suprafața prăjiturii și se continuă
coacerea.
Se răcește 20 de minute în tavă, se taie pătrate și se
servește rece, pudrată cu zahăr farin.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.