Prăjitură cu Mere



PRĂJITURĂ CU MERE


Ingrediente

- 250 ml ulei
- 300 g făină
- 250 g zahăr tos
- 1 kg mere
- 1/2 linguriță de scorțișoară pisată
- 2 ouă
- 1/2 lămîie
- praf de copt
- sare
- zahăr pudră


Mod de preparare

Se curăță merele de coajă, se dau pe răzătoarea mare
și se pun la rece acoperite cu două linguri de zahăr
și scorțișoară pisată.
Se pregătește aluatul astfe : se separă gălbenușurile
și se freacă cu uleiul pus cîte puțin, se obține o maioneză
peste care se adaugă zahărul rămas și se continuă operația.
Cînd amestecul este omogen, se rade peste el coajă de
lămîie și se adaugă un praf de copt stins cu zeamă de lămîie.
Se adaugă făina, în ploaie, și se răstoarnă aluatul,
amestecat bine cu cele două albușuri bătute spumă tare,
într-o tavă unsă cu ulei.
Se introduce tava în cuptorul fierbinte, se ține zece minute,
apoi se trage afară, se pun merele deasupra și se continuă
coacerea.
Prăjitura se răcește în tavă, se pudrează cu zahăr farin și
se taie forme geometrice care se așază pe un platou.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.