Prăjitură cu Mere și Scorțișoară



PRĂJITURĂ CU MERE ȘI SCORȚIȘOARĂ


Ingrediente

- 9 linguri de ulei
- 9 linguri de zahăr
- 9 linguri de lapte dulce
- 9 linguri de făină
- sare
- 1/2 lămîie
- praf de copt
- vanilie
- 3 ouă
- 1 kg mere
- scorțișoară


Mod de preparare

Se separă gălbenușurile care se freacă spumă cu
uleiul adăugat cîte puțin.
Se adaugă zahărul, apoi cîte o lingură de făină,
și una de lapte, ca să nu se taie amestecul.
Se pune un praf de sare în amestec, se stinge praful
de copt cu zeama de la o jumătate de lămîie și se
pune o dată cu coajă de lămîie, apoi se adagă restul
de făină.
Amestecul trebuie să curgă.
Merele se curăță de coajă, se taie felii subțiri și se
lasă să stea la rece cu puțină scorțișoară deasupra,
cît timp se pregătește aluatul.
Se unge o tavă mare cu unt, se tapetează cu făină, se
pun merele peste aluat și se amestecă ușor, după
care se răstoarnă în tavă.
Se coace prăjitura la foc potrivit trei sferturi de oră,
se răcește în tavă și se taie după ce s-a răcit.
Se servește pudrate cu zahăr farin.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.