Prăjitură cu Iaurt



PRĂJITURĂ CU IAURT


Ingrediente

- 1/4 l iaurt
- 2 ouă
- 1 pahar de zahăr
- 1 ceașcă de ulei
- 1/2 linguriță de amoniac
- 1/2 lămîie
- 400 g făină
- nuci tocate
- 50 g stafide
- zahăr pudră


Mod de preparare

Se pune iaurtul într-un castron adînc, se bate cîteva
minute cu telul, apoi se pun gălbenușurile pe rînd,
continuînd operația.
Separat se freacă zahărul cu uleiul adăugat cîte puțin,
peste crema obținută se pune făina cernută, în ploaie,
se amestecă bine și se omogenizează cele două compoziții.
Se unge o tavă cu unt, se tapetează cu făină și se toarnă
compoziția în ea, după ce s-a parfumat cu coajă rasă de
lămîie și s-a adăugat amoniacul stins, cu zeama de lămîie.
În compoziție se adaugă stafidele curățate și spălate și
cteva nuci tocate.
Se coace la foc potrivit, se lasă să se răcească puțin în
formă, apoi se pudrează cu zahăr farin și se scoate pe
un platou.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.