Prăjitură cu Cremă de Lapte



PRĂJITURĂ CU CREMĂ DE LAPTE


Ingrediente

Pentru aluat

- 200 g untură
- 1 ceașcă de apă caldă
- 5 ouă
- 400 g făină

Pentru cremă

- 1/2 litru lapte dulce
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 linguri de făină
- 8 ouă
- 300 g zahăr

Mod de preparare

Laptele se fierbe și se răcește puțin pe marginea plitei.
Se adaugă zahărul vanilat în lapte și zahărul, care
trebuie să se dizolve.
Se spală ouăle, se sparg și se separă gălbenușurile, care
se bat cu telul pînă cînd arată ca o spumă.
Peste gălbenușuri se pune lapte încet, se amestecă, se
îngroașă pe foc, amestecînd ca să nu se prindă de
fundul vasului.
Se adaugă făina desfăcută în puțin lapte și se lasă să
fiarbă pînă cînd se îngroașă ca o smîntînă, apoi se ia de
pe foc și se răcește.
Se bat spumă tare albușurile, se pun peste cremă și se
amestecă încet pînă la completa omogenizare.
Se lasă să se răcească bine, apoi se folosește.
Aluatul se face din untură pusă să fiarbă cu un pahar de apă.
Cînd clocotește, se ia de pe foc și se adaugă făina, în ploaie,
amestecînd fără întrerupere, ca să nu se facă cocoloașe.
Se pun ouăle pe rînd și se omogenizează repede cu un
praf de sare.
Aluatul se folosește imediat.
Se ia cu lingura din aluat, se pun grămăjoare pe fundul
unei tăvi neunse și se coc la foc iute.
Se scot prăjiturile, care trebuie să arate ca niște gogoși
crescute, se lasă să se răcească apoi se taie căpăcele mici
și locul gol se umplu cu cremă de lapte.
Restul cremei se pune în cupe și se servește cu frișcă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.