Prăjitură cu Cremă de Ciocolată



PRĂJITURĂ CU CREMĂ DE CIOCOLATĂ


Ingrediente

Pentru aluat

- 250 g unt
- 250 ml smîntînă
- 4 linguri de zahăr tos
- 1 ou
- sare
- 500 g făină

 Pentru cremă

- 1/4 kg lapte praf
- 200 g zahăr tos
- 100 g unt
- 10 nuci tocate
- 3 linguri de cacao
- 1 lingură de rom


Mod de preparare

Se cerne făina într-un vas adînc, se adaugă untul
înmuiat pe foc moale, smîntîna, un ou întreg și un
praf de sare.
Un pahar de zahăr tos se pune într-un vas pe foc
moale, cu trei linguri de apă și se lasă pîna la
completa dizolvare.
Se pune siropul peste făină.
Se frămîntă un aluat tare, care se împarte în patru
părți.
Se întind foi din aluat imediat.
Se coc pe rînd pe fundul unei tăvi presărate cu făină.
Se lasă să se răcească, apoi se ung cu cremă, de
ciocolată și se așază una peste alta.
Se taie forme geometrice numai după ce s-a răcit bine ;
de preferință prăjitura se lasă la rece pînă a doua zi,
apoi se taie.
Crema se pregătește astfel : se cern laptele praf și cacaua
într-o cratiță cu gura largă, se amestecă bine pînă la
omogenizare, se toarnă peste amestec un sirop de zahăr
fierbinte, obținut din 200 g zahăr tos și un pahar de apă.
Se amestecă repede, ca să se încorporeze tot laptele
praf, se adaugă untul și nucile tocate mărunt și se
omogenizează crema.
Dacă arată ca o smîntînă groasă, se lasă să se răcească,
dacă este prea subțire, se pune pe foc și se mai îngroașă
cîteva minute.
Se parfumează cu o lingură de rom și se folosește numai rece.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.