Pișcoturi Non Plus Ultra



PIȘCOTURI NON PLUS ULTRA


Ingrediente

- 150 g unt
- 250 g zahăr
- 4 ouă
- sare
- zahăr vanilat
- 350 g făină
- gem
- zahăr pudră
- 1 lingură de rom
- 1 albuș bătut spumă tare


Mod de preparare


Se cerne făina și se lasă într-un castron adînc.
Se freacă untul spumă cu zahărul tos și cele
patru gălbenușuri, se adaugă un praf de sare
și albușurile bătute spumă.
Amestecul se parfumează cu zahăr vanilat și
o lingură de rom și se pune peste făină.
Se frămîntă un aluat tare, care se întinde foaie
groasă de 1/2 cm și se taie forme geometrice
cu lama ascuțită a unui cuțit.
Pișcoturile se pun în tava neunsă, se coc la foc
potrivit o jumătate de oră, după ce s-au trecut
prin albuș de ou bătut spumă tare împreună cu un
pahar de zahăr pudră.
Se coc la foc potrivit o jumătate de oră.
Se lasă să se răcească un sfert de oră, apoi se ung
pișcoturile pe deasupra cu marmeladă de porumbe,
care este acrișoară.
Se unesc două cîte două, din care unul este uns
cu marmeladă, iar celălalt nu este uns.
Se pot servi călduțe dar, ca orice prăjitură, și pișcoturile
sînt bune numai reci.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.