Pișcoturi Guetrin



PIȘCOTURI GUETRIN


Ingrediente

- 75 g unt
- 75 g zahăr tos
- 3 ouă
- 3 ceșcuțe de lapte dulce
- 1/2 linguriță de amoniac
- 1/2 lămîie
- sare
- marmeladă de caise
- zahăr pudră


Mod de preparare

Se freacă untul spumă cu zahărul tos.
Se obține o cremă spumoasă care se
parfumează cu coaja rasă de la jumătate
de lămîie și se stinge cu amoniac înmuiat
în zeama de la lămîia folosită.
Se pune peste cremă sare, apoi se toarnă
cîte puțin laptele rece.
Se continuă operația pînă cînd crema este
omogenă.
Făina se adaugă în ploaie și se, frămîntă
timp de un sfert de oră un aluat tare, care
se întinde imediat.
Se taie forme geometrice, care se așază în
tavă neunsă, apoi se introduc în cuptorul
fierbinte.
Se coc la foc potrivit și se scot după ce s-au
rumenit puțin.
Se lasă să se răcească un sfert de oră, apoi
se lipesc două cîte două, cu marmeladă de
caise sau de porumbe.
Se răcesc înainte de a se servi.
Se pudrează cu zahăr farin.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.