Pișcoturi cu Vanilie



PIȘCOTURI CU VANILIE

Ingrediente

- 100 g unt
- 100 g nuci măcinate
- 150 g făină
- sare
- zahăr vanilat
- 50 g zahăr tos



Mod de preparare

Se freacă untul spumă 5 minute, apoi se
adaugă zahărul tos și se continuă operația
pînă cînd nu se mai simt cristalele de zahăr
în compoziție.
Se adaugă nucile măcinate și două pachete
de zahăr vanilat, un praf de sare și făina
în ploaie.
Se frămîntă la rece un sfert de oră, se întinde
aluatul cu o vergea de lemn, se taie romburi
și cercuri, care se pun să se coacă în tava neunsă.
Se introduce tava în cuptorul fierbinte, se
potrivește focul și se lasă pișcoturile 20 de
minute în cuptor.
Se scot și se servesc numai după ce s-au răcit.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.