Pandișpan cu Gutui



PANDIȘPAN CU GUTUI


Ingrediente

- 4 kg gutui
- 8 ouă
- 400 g făină
- 400 g zahăr
- sare
- zahăr vanilat
- 10 nuci
- 100 g zahăr pudră
- 1 lingură de coniac sau de rom
- 1 ceașcă de apă
- unt

Mod de preparare

Se curăță gutuile de semințe și de miezul tare,
se taie felii subțiri și se pun într-o cratiță
emailată să se înmoaie pe foc mic.
Se pune peste gurui zahăr pudră, se trage imediat
cratița de pe foc, se pune deasupra o lingură de
coniac sau de rom, și se lasă fructele să se răcească.
Se separă gălbenușurile de albușurile și se bat
spumă timp de 5 minute cu o ceașcă de apă.
Se adaugă zahărul și se continuă operația pînă
cînd amestecul devine o cremă consistentă.
Se adaugă apoi făina, în ploaie, zahăr vanilat și
nucile tăiate mărunt.
Aluatul se omogenizează cu o furculiță mai
mare, bătînd energic.
Se încorporează albușurile bătute spumă tare și
se folosește imediat.
Se unge o tavă mare cu două linguri de unt, se pun
fructele reci, apoi se toarnă aluatul.
Se coace prăjitura la foc potrivit numai rece, după
ce a fost răsturnată pe un platou, fructele rămînînd
deasupra prăjiturii.
Se servește tăiată felii, avînd fructe pe fiecare felie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.