Pandișpan cu Apă



PANDIȘPAN CU APĂ


Ingrediente

- 4 ouă
- 250 g făină
- 6 linguri de apă rece
- 250 g zahăr
- zahăr vanilat
- 2 mere

Mod de preparare

Se spală ouăle și se separă gălbenușurile într-un vas adînc.
Se bat spumă cu șase linguri de apă rece, se adaugă
zahărul și se continuă operația pînă cînd zahărul nu se mai
simte în compoziție, iar amestecul devine alb.
Se bat albușurile spumă, se pun peste amestec, apoi se
adaugă făina, proaspăt cernută, în ploaie.
Se omogenizează amestecul, se adaugă un praf de sare și
un plic de zahăr vanilat, apoi se toarnă compoziția într-o tavă
unsă cu unt și tapetată cu făină.
Se curăță merele de coajă, se taie cubulețe și se pun în aluat.
În locul merelor se pot folosi nuci tocate, cireșe fără
sîmburi, prune jumătăți date prin zahăr etc.
Pandișpanul se coace la foc potrivit o jumătate de oră, se
scoate cînd s-a rumenit puțin și se lasă să se răcească în tavă.
Se taie numai rece.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.