Limbi de Pisică



LIMBI DE PISICĂ


Ingrediente

- 250 g frișcă
- 250 g făină
- 5 albușuri
- 250 g zahăr
- zahăr vanilat
- 2 linguri de ulei


Mod de preparare


Se pune frișca într-un vas adînc împreună cu zahărul
și se bate amestecul cu telul, pînă cînd cristalele de zahăr
nu se mai simt în compoziție.
Se adaugă făină, în ploaie, continuînd operația pînă la
completa omogenizare.
Se bat albușurile, spumă tare și se pun peste amestecul
de frișcă și zahăr, se omogenizează, se parfumează cu
zahăr vanilat, se pune un praf de sare, se amestecă cu
telul încă două minute, apoi se fac fursecuri ; se unge
o tavă cu ulei, se tapetează cu făină, se pun grămăjoare
din aluat cu o linguriță, dînd forma unor limbi de pisică,
la distanțe egale, și se introduce tava în cuptor.
Fursecurile se apasă puțin la mijloc cu o linguriță.
Se coc la foc potrivit, apoi se scot și se pudrează cu
zahăr farin.
După gust, fursecurile se pot glasa cu un amestec de
ciocolată fiartă, un gălbenuș și un albuș bătut spumă tare,
bine omogenizate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.