Înghețată de Ciocolată



ÎNGHEȚATĂ DE CIOCOLATĂ


Ingrediente

- 650 ml lapte
- 250 g zahăr tos
- 2 linguri de cacao
- 5 ouă
- vanilie



Mod de preparare

Se cerne cacaua, se dizolvă în două linguri
de apă rece amestecînd fără întrerupere, după
care se pune laptele și se fierbe pe foc mic,
împreună cu zahărul tos.
Se răcește amestecul și se adaugă vanilia și
ouăle bătute spumă și puse pe rînd.
Amestecul se omogenizează, apoi se pune vasul
pe foc mic și se fierbe amestecînd fără întrerupere.
Cînd crema arată ca o smîntînă groasă, se trage
vasul de pe foc, se răstoarnă compoziția în
forme speciale de înghețată și se introduc în
congelator pentru două ore.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.