Înghețată de Caise



ÎNGHEȚATĂ DE CAISE


Ingrediente

- 1/2 kg de caise
- 1/2 kg zahăr
- 1 litru de apă
- 1/2 lămîie




Mod de preparare


Se aleg caise bine coapte, se zdrobesc cu o lingură
de lemn, se lasă pe un tifon să se scurgă.
Se folosește numai sucul de fructe.
Pe foc mic, se pune zahărul într-un vas emailat
împreună cu un litru de apă și se amestecă pînă
la completa dizolvare.
Se trage vasul de pe foc, se adaugă sucul de fructe,
se omogenizează și se pune amestecul în forme
speciale de înghețată.
Formele se introduc în congelator și se lasă pînă
cînd îngheață conținutul.
În amestec se stoarce lămîie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.