Fursecuri Șprițate cu Nuci



FURSECURI ȘPRIȚATE CU NUCI


Ingrediente

- 200 g zahăr
- 200 g nuci măcinate
- zahăr vanilat
- 4 albușuri
- 2 linguri de făină
- sare
- 1 păhărel de rom
- 1 păhărel sirop de dulceață



Mod de preparare

Se pune zahărul în amestec cu nucile măcinate într-o
cratiță emailată, cu gura largă.
Se amestecă albușurile nebătute cu zahărul și nucile,
la cald, pe marginea plitei, lucrînd cu o furculiță mai
mare, fără întrerupere, pînă la completa omogenizare.
După ce amestecul  s-a răcit un sfert de oră, se adaugă
o lingură de făină, în ploaie, se amestecă, se parfumează
cu rom și se pune un praf de sare.
Se unge o tavă cu unt, se pune o hîrtie curată peste ea,
apoi se pun grămăjoare de aluat care se coc la foc potrivit.
Se scot desprinzîndu-le ușor de pe hîrtie, se ung cu un sirop
gros de dulceață de cireșe amare.
Se pot servi și calde.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.