Fursecuri cu Ulei



FURSECURI CU ULEI


Ingrediente

- 200 ml ulei
- 200 g zahăr
- 3 ouă
- 300 g făină
- sare
- 3 linguri de zahăr pudră


Mod de preparare

Se spală ouăle și se separă gălbenușurile care se
freacă spumă cu zahărul.
Cînd crema a devenit spumoasă, se pune treptat
uleiul, continuînd operația pînă la completa omogenizare.
Peste crema obținută se adaugă un praf de sare, puțin
rom și făină, în ploaie.
La jumătatea timpului de încorporare a făinii, se pun
în amestec albușurile bătute spumă tare.
Se pune restul făinii, se omogenizează cu lingura și
se fac fursecurile imediat : se ia din compoziție cu o
linguriță, se pun grămăjoare mici, cu distanță între
ele, pe o tavă neunsă, care se introduce în cuptorul
fierbinte pentru un sfert de oră.
Fursecurile sînt gata cînd se desprind de pe tavă și
au marginea ușor aurie.
Se pudrează cu zahăr farin și se lasă de pe o zi pe alta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.