Fursecuri cu Stafide



FURSECURI CU STAFIDE


Ingrediente

- 200 g unt
- 200 g zahăr
- 4 ouă
- 10 nuci
- 50 g stafide
- 300 g făină
- sare


Mod de preparare

Se freacă 5 minute untul la temperatura camerei, după
care se adaugă zahărul și se continuă operația pînă la
completa dizolvare a cristalelor.
Se spală ouăle, se separă gălbenușurile, care se încorporează
pe rînd în crema de unt, se adaugă un praf de sare și se
parfumează cu rom sau coniac.
Se adaugă albușurile bătute spumă tare, apoi făina, în
ploaie.
Se amestecă energic și imediat se pun grămăjoare de aluat
pe tavă, iar peste ele se pun nuci tocate în amestec cu
stafide curățate și spălate.
Se coc la foc iute un sfert de oră, se micșorează focul
pentru încă 5 minute și se scot fursecurile pe un platou mare.
Se pudrează cu zahăr farin și se servesc reci.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.