Cremșnit cu Unt



CREMȘNIT CU UNT


Ingrediente

Pentru aluat

- 250g unt
- 250 g făină
- 3 linguri de apă
- 1 lingură de oțet
- sare

Pentru cremă

- 1 litru lapte dulce
- vanilie
- 8 ouă
- 350 g zahăr
- 150 g făină


Mod de preparare

Se cerne făina, se face o adîncitură în care se pune
un praf de sare, se adaugă apă caldă în amestec cu
o lingură de oțet, apoi jumătate din cantitatea de unt
topit pe foc moale și se frămîntă un aluat tare, timp
de un sfert de oră.
Cu restul untului se frămîntă aluatul de două ori, lăsînd
să se odihnească de fiecare dată cîte o oră.
Aluatul se împarte în patru părți și se fac cu sucitorul
foi groase de 1-2 cm, se pun foile unele peste altele și
se întind din nou ; se repetă operația de cinci ori, după
care se lasă aluatul să se odihnească o jumătate de oră.
Se împarte aluatul în patru părți și se întind foi care se
coc pe fundul unei tăvi, la foc tare.
Se scot și se lasă pe un platou, apoi se umplu cu cremă
de vanilie.
Crema de vanilie se prepară ca în rețeta anterioară.
Se lasă la rece pînă a doua zi, cînd se taie pătrate și se
servesc pudrate cu zahăr farin.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.