Cremă Pentru Cremșnit



CREMĂ PENTRU CREMȘNIT


Ingrediente

- 1 l lapte
- 1 baton de vanilie
- 60 g făină
- 10 gălbenușuri
- 350 g zahăr pudră



Mod de preparare


Se freacă gălbenușurile cu zahărul, apoi se
adaugă făina, în ploaie, și se continuă
operația pînă la omogenizare.
Laptele se fierbe, se trage pe marginea plitei
și se adaugă batonul de vanilie tăiat bucăți mici.
Se lasă să se răcească puțin înainte de a-l turna
peste crema de gălbenușuri.
Amestecul de cremă și lapte vanilat se pune pe
foc și se îngroașă, amestecînd fără întrerupere.
Se pune făina desfăcută în puțin lapte cald, se
amestecă bine și se fierbe 20 de minute.
Se ia de pe foc și se lasă să se răcească, apoi
se folosește la cremșnit.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.