Cremă de Zahăr Ars



CREMĂ DE ZAHĂR ARS


Ingrediente

- 1 l lapte
- 500 g zahăr
- 2 linguri de făină
- un praf de sare
- 4 ouă


Mod de preparare

Se împarte zahărul în două părți egale : o parte
se pune într-o cratiță emailată, cu pereții înalți,
și se caramelizează pe foc mic.
În timp ce zahărul se colorează, se mișcă cratița,
pentru ca zahărul să se dispună uniform pe
pereții ei.
Restul de zahăr se dizolvă într-un litru de lapte,
la temperatură ridicată, pe foc moale, amestecînd
cu o lingură, pentru ca zahărul să nu rămînă pe
fundul vasului.
În lapte se adaugă făina care s-a desfăcut într-o
ceșcuță de lapte cald și se lasă să fiarbă pînă cînd
se îngroașă puțin.
Este nevoie de un sfert de oră de fierbere neîntrerupere
pentru ca făina să fie fiartă bine.
Se ia cratița de pe foc, se lasă să se răcească crema,
apoi se adaugă ouăle bătute spumă.
Se încorporează cu atenție, se pune amestecul în cratița
cu zahărul caramelizat, se așază cratița în alt vas
mai mare, umplut pe jumătate cu apă.
Vasul se pune pe foc mic și se fierbe crema pînă la
consistența unei smîntîni groase.
Se servește rece, tăiată direct din cratiță în care s-a făcut.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.