Cremă de Lapte



CREMĂ DE LAPTE


Ingrediente

- 1 l lapte
- 1 baton vanilie
- 3 linguri de făină
- 8 ouă
- 350 g zahăr


Mod de preparare

Se fierbe laptele cu zahărul, se adaugă vanilia
cînd laptele se trage de pe foc și se lasă să se
răcească puțin.
Se spală ouăle, se separă gălbenușurile și se
freacă spumă, se pune făina, în ploaie, și se
omogenizează bine, după care se adaugă laptele
călduț, amestecînd încet în compoziție.
Amestecul se lasă pe foc moale pînă se îngroașă
ca o smîntînă, apoi se ia de pe foc și se răcește.
Cînd crema este rece, se adaugă albușurile
bătute spumă tare, se omogenizează compoziția
și se lasă la frigider să se răcească complet
înainte de a o folosi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.