Cremă de Lămîie



CREMĂ DE LĂMÎIE


Ingrediente

- 1/2 l lapte
- 3 linguri de făină
- 50 g unt
- 1 lămîie mare
- 150 g zahăr



Mod de preparare


Laptele se fierbe și se lasă să se răcească puțin.
Se ține untul la temperatura camerei pentru
cîteva ore, după care se freacă spumă cinci
minute și se adaugă zahărul, continuînd operația
pîna la completa dizolvare a cristalelor.
Crema se amestecă cu făina, se omogenizează
și se adaugă laptele călduț, cîte puțin, amestecînd
fără întrerupere.
Amestecul se îngroașă pe foc pînă cînd devine de
consistența smîntînii, apoi se lasă să se răcească
și se folosește după ce s-a stors deasupra zeama
de la o lămîie mare și s-a parfumat cu coaja de la
jumătate de lămîie.
Crema se răcește la frigider și se folosește pentru
torturi și prăjituri ,,Mimoza”.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.