Chec Fin



CHEC FIN


Ingrediente

- 250 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 8 gălbenușuri
- sare
- 10 nuci tocate
- 4 bucăți de rahat tăiat cuburi mici
- 1 lingură de rom
- 250 g făină
- 1/2 linguriță de amoniac
- 1 lingură de oțet


Mod de preparare

Se freacă gălbenușurile cu untul care a stat la temperatura
camerei pînă cînd devine cremă spumoasă.
Se adaugă zahărul și se continuă operația încă un sfert de oră.
Peste cremă obținută se adaugă un praf de sare, apoi nucile
tocate, rahatul tăiat cuburi mici, amoniacul stinsul cu oțet și
o lingură de rom.
Se omogenizează amestecul mereu cu furculiță într-un
singur sens.
Se pune făina cernută, cîte puțin, amestecînd pînă cînd se
încorporează bine.
Se răstoarnă compoziția în două tăvi unse cu unt și tapetate
cu făină și se coace trei sferturi de oră, după indicațiile 
date în rețetele anterioare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.