Chec Economic



CHEC ECONOMIC


Ingrediente

- 150 ml lapte dulce
- 200 g făină
- 2 ouă
- 2 linguri de unt topit
- 1/2 praf de copt
- sare
- 1/2 lămîie
- 100 g nuci măcinate
- 150 g zahăr
- 100 g rahat


Mod de preparare

Se separă gălbenușurile și se freacă spumă cu zahărul
și untul înmuiat pe foc.
Peste crema obținută se pune laptele călduț și se
amestecă încet ca să devină compoziție omogenă.
În amestec se adaugă praful de copt stins cu zeama de
la jumătate de lămîie, un praf de sare și coajă de lămîie.
Făinna se cerne și se adaugă treptat, apoi se omogenizează.
Se ung două tăvi mici cu unt, se tapetează cu făină, se pune
în fiecare cîte un strat de aluat gros de 2 - 3 cm.
La mijloc se pune un strat de nucă măcinată, în amestec cu
rahat tăiat mărunt, se acoperă cu restul de aluat și se pun
tăvile în cuptorul fierbinte.
Se coc la foc potrivit trei sferturi de oră, se răcesc puțin în tavă,
apoi se scot pe un platou și se pudrează cu zahăr farin.
Se taie numai reci.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.