Chec cu Stafide și Rahat



CHEC CU STAFIDE ȘI RAHAT


Ingrediente

- 6 ouă
- 150 g zahăr
- 10 nuci tocate
- 100 g rahat
- 50 g stafide
- 200 făină
- 1/2 lămîie
- praf de copt
- zahăr vanilat
- zahăr pudră


Mod de preparare

Se sparg ouăle pe rînd și se separă gălbenușurile
care se freacă spumă cu zahărul.
Peste amestec se pun albușurile bătute spumă, se
încorporează amestecînd fără întrerupere stafidele
spălate și curățate, nucile tocate, rahatul tăiat bucăți
mici și făina.
Peste amestec se stinge un praf de copt cu zeama
de la o jumătate de lămîie, se rade coajă de lămîie
în compoziție, se pune un praf de sare și se
omogenizează.
Compoziția se toarnă în formă de chec și se coace
la foc potrivit.
Se taie cînd s-a răcit, după ce a fost pudrat cu zahăr
farin în amestec cu zahăr vanilat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.