Chec cu Miere



CHEC CU MIERE


Ingrediente

- 100 g miere
- 6 ouă
- 100 g nuci tocate
- 50 g zahăr
- 50 g stafide
- 1/2 linguriță amoniac
- 1/2 lămîie
- 100 g unt
- 300 g de făină


Mod de preparare

Se pune mierea într-un castron adînc și se freacă
cu gălbenușurile și cu zahărul.
Gălbenușurile se pun pe rînd.
Se amestecă pînă cînd nu se mai simt cristalele de
zahăr în compoziție.
Atunci se pun nucile tocate mărunt, stafidele și
untul înmuiat pe foc.
Se omogenizează și se lasă deoparte.
Separat se bat albușurile spumă tare, peste ele se
adaugă făina în ploaie, se amestecă cele două
compoziții, se omogenizează amestecînd încet, și
se adaugă un praf de copt sau amoniac stins cu zeama
de la o jumătate de lămîie.
Se rade coaja de lămîie peste compoziție și se împarte
în două.
Se pune în tăvi, se introduc tăvile în cuptorul fierbinte
și se coc checurile la foc potrivit, după ce au stat la foc
iute un sfert de oră.
Se taie numai cînd sînt reci.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.