Chec cu Brînză



CHEC CU BRÎNZĂ


Ingrediente

- 150 margarină
- 1 pahar de zahăr tos
- 3 ouă întregi
- sare
- 200 g brînză de vaci
- 1 lămîie
- vanilie
- 50 g stafide
- 300 g făină


Mod de preparare

Se freacă margarina spumă cu zahărul, se adaugă cele
trei gălbenușuri, apoi se stoarce zeama de la o lămîie
peste amestec și se omogenizează.
Se adaugă un praf de sare, brînza frecată în prealabil cu
albușurile bătute spumă și cu stafidele spălate.
Amestecul se parfumează cu coaja rasă de lămîie, după
care se adaugă făina, în ploaie.
Se amestecă energic, ca să se încorporeze bine, după
care se toarnă aluatul în tăvi unse cu unt și tapetate cu
făină și se introduc în cuptorul fierbinte.
Unul din secretele acestei prăjituri este coacerea.
Prăjitura se introduce în cuptorul fierbinte, se coace la
foc iute un sfert de oră, pentru ca aluatul să crească
frumos, după care se continuă coacerea la foc potrivit
încă o jumătate de oră.
Checul se coace în forme mici.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.