Chec Colorat



CHEC COLORAT


Ingrediente

- 200 ml lapte dulce
- 1 ou
- 100 ml ulei
- sare
- praf de copt
- 2 linguri de cacao
- 100 g zahăr tos
- 1/2 lămîie
- 300 g făină
- zahăr vanilat


Mod de preparare

Zahărul se freacă cremă cu oul întreg, iar cînd
cristalele de zahăr nu se mai simt, se toarnă uleiul
treptat.
Se pune un praf de sare, se stinge praful de copt
cu zeama de la o jumătate de lămîie, se parfumează
amestecul cu coajă de lămîie și se omogenizează,
după care se adaugă laptele încet.
Făina cernută proaspăt se adaugă în ploaie, se amestecă
în continuare și se ia o parte din compoziție.
Se ung tăvile cu unt, se tapetează cu făină și se toarnă
aluat în fiecare din tăvi.
Aluatul oprit se amestecă cu două linguri de cacao
cernută proaspăt, se parfumează cu zahăr vanilat și
se pune în cantități egale peste aluatul din tăvi.
Checurile se coc trei sferturi de oră, se răcesc puțin
în tăvi și se scot pe un platou unde se pudrează cu
zahăr farin.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.