Chec Alb



CHEC ALB


Ingrediente

- 8 albușuri
- 8 linguri de făină
- 8 linguri de zahăr
- 4 bucăți de rahat
- 1 lingură de rom
- 10 nuci tocate
- vanilie
- sare


Mod de preparare

Se spală ouăle, se separă albușurile și se bat spumă cu telul.
Se adaugă zahărul cîte o lingură, continuînd operația pînă
cînd se termină zahărul.
Tot la fel se procedează cu făina, care se cerne și se toarnă,
în ploaie, cu lingura peste albușuri.
Se adaugă romul și un praf de sare și se încetează baterea
numai cînd aluatul stă pe tel și nu curge.
În compoziție se amestecă nuci tocate mărunt.
Se toarnă în tava unsă cu unt și tapetată cu făină.
Se coace ca orice chec : întîi la foc iute, apoi la foc potrivit.
Sr scoate cînd s-a rumenit, se pudrează cu zahăr pudră și
se lasă să se răcească în tavă.
Se taie rece.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.