Prăjitură Delicioasă



PRĂJITURĂ DELICIOASĂ


Ingrediente

- 250 g margarină
- 200 g zahăr pudră
- 1 pahar de lapte
- 2 linguri de cacao
- 3 ouă
- 1/2 linguriță de amoniac
- 1 lingură de rom
- 1/2 lămîie
- 500 g făină



Mod de preparare

Margarina se ține la temperatura camerei, apoi se freacă spumă
cu zahărul pînă cînd aceasta nu se mai simte în compoziție.
Se încorporează pe rînd cele trei gălbenușuri, se pune un praf de
sare, continuînd operația.
Cînd crema este spumoasă, se adaugă praful de copt sau amoniacul
stins cu zeama de la o jumătate de lămîie, se rade coaja de lămîie
în cremă, apoi se toarnă încet laptele.
Ca să nu se taie crema, se pune și o lingură de făină cernută o dată
cu laptele.
Se unge cu unt o tavă mare, se tapetează cu făină și se răstoarnă
trei pătrimi din aluat.
Aluatul care a rămas se amestecă cu o lingură de cacao cernută
proaspăt și se toarnă deasupra.
Se coace prăjitura la foc potrivit trei sferturi de oră.
Cînd este gata, se pudrează cu zahăr farin și se taie numai după ce
s-a răcit o jumătate de oră.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.