Prăjitură cu Unt



PRĂJITURĂ CU UNT


Ingrediente

- 250 g unt
- 300 g făină
- sare
- 1 ceașcă de vin alb
- 3 linguri de zahăr farin



Mod de preparare

Se cerne făina, se face o adîncitură în mijlocul castronului,
se pune un praf de sare, se adaugă jumătate din cantitatea
de unt și o ceașcă de 100 ml cu vin alb.
Se frămîntă un aluat tare, care se lasă la rece o oră, după
care se frămîntă din nou cu jumătate din untul rămas.
Se pune iar la rece și se mai frămîntă o dată cu untul rămas.
Din aluat se întinde o foaie groasă de 1 cm, se taie forme
geometrice, care se coc la foc iute și se scot cînd sînt
ușor rumenite.
Se pudrează cu zahăr farin din belșug și se servesc după
ce s-au răcit.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.