Prăjitură cu Nuci și Curmale



PRĂJITURĂ CU NUCI ȘI CURMALE


Ingrediente

- 500 g curmale
- 200 g nuci măcinate
- 150 g zahăr pudrpă
- 4 ouă
- vanilie
- praf de copt
- 200 g făină
- 3 linguri de coniac
- 1 portocală
- oțet


Mod de preparare

Untul se freacă spumă cu zahărul, se adaugă gălbenușurile
pe rînd, apoi albușurile bătute spumă, se stinge praful de
copt cu o lingură de oțet și se pune peste amestec, se adaugă
nucile măcinate și curmalele tocate mărunt, apoi făina, în ploaie.
Amestecul se omogenizează, se parfumează cu vanilie și trei
linguri de coniac.
Se unge o tavă mare de prăjitură cu unt, se tapetează cu făină,
și se răstoarnă compoziția în tavă.
Se coace prăjitura la foc potrivit, primele cinci minute focul
fiind mai tare, apoi potrivit.
După trei sferturi de oră, prăjitura se scoate, se răcește o jumătate
de oră în tavă și se taie felii.
Se servește stropită cu zeamă de portocală sau, după gust, cu frișcă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.