Prăjitură cu Marmeladă de Caise



PRĂJITURĂ CU MARMELADĂ DE CAISE


Ingrediente

- 200 g unt
- 100 g margarină
- sare
- 200 ml smîntînă
- 4 linguri de zahăr
- 2 ouă
- 650 g făină
- marmeladă de caise
- coajă de lămîie



Mod de preparare

Se înmoaie untul pe foc moale, se freacă energic cu o lingură
de lemn, se încorporează gălbenușurile pe rînd, apoi se pune
zahărul și se continuă operația.
În crema obținută se adaugă smîntîna treptat, continuînd să se
amestece, albușurile bătute spumă și făina cernută, în ploaie.
Se frămîntă un aluat tare timp de un sfert de oră, care se lasă
la rece o oră, apoi se unge cu margarină și se frămîntă din nou
un sfert de oră.
Se lasă iar la rece, după care se mai frămîntă un sfert de oră și
se întinde o foaie groasă de 1 cm.
Se taie cu gura unui pahar, care se coc într-o tavă neunsă, la foc
potrivit.
Se lipesc două cîte două, cît sînt calde, cu marmeladă de caise
parfumată cu rom sau cu coajă rasă de lămîie.
Prăjiturile se servesc reci.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.