Prăjitură cu Gem de Prune



PRĂJITURĂ CU GEM DE PRUNE

Ingrediente

- 250 g margarină
- 1 ou
- 1 gălbenuș
- sare
- 1/2 lămîie
- 500 g de făină
- 4 albușuri
- 100 g zahăr farin
- 10 nuci
- 1 praf de copt
- 1 lingură de oțet
- gem

Mod de preparare

Se ține margarina la temperatura camerei și, cînd se poate lucra,
se freacă spumă cu un praf de sare.
Se adaugă un ou întreg și un gălbenuș, se cerne deasupra făină,
se pune peste amestec un praf de copt stins cu zeamă de lămîie
și puțină coajă rasă de lămîie.
Se frămîntă un aluat tare, care se ține la rece o oră.
Se unge o tavă cu unt, se ia trei sferturi din aluat și se întinde o
foaie din el.
Se așază foaia în tavă, se unge aluatul pe toată suprafața cu gem
de prune, se acoperă cu aluatul rămas, dat pe răzătoare, iar peste
aluat se pune o glazură din : patru albușuri bătute spumă tare cu
un pahar de zahăr pudră și zece nuci tocate mărunt sau măcinate.
Glazura se pune peste prăjitura, care se introduce în cuptor și se
coace trei sferturi de oră, la foc potrivit.
Se scoate cînd este gata, se lasă să se răcească, apoi se taie forme
geometrice și se servește pudrată cu zahăr farin.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.