Prăjitură cu Gem de Porumbe



PRĂJITURĂ CU GEM DE PORUMBE


Ingrediente

- 150 g unt
- 150 ml de smîntînă
- sare
- 200 g făină
- 1 lingură de rom
- 1 lingură de zahăr
- 200 g gem de porumbe
- zahăr pudră


Mod de preparare

Se ține untul la temperatura camerei, se freacă apoi spumă
cu o furculiță mare, se adaugă smîntîna, frecînd în continuare,
apoi se pune romul și o lingură de zahăr, se mai freacă energic
cinci minute
și se adaugă făina, în ploaie.
Se lasă furculița deoparte și se frămîntă un aluat potrivit care
trebuie să devină prin frămîntare pufos.
Se întinde imediat, sau se ține o oră la rece și apoi se întinde o
foaie groasă de 1 cm și se taie în forme geometrice cu un cuțit.
Se așază prăjiturile pe o tavă neunsă, se coc la foc iute și se lipesc
cu gem de porumbe, care este mai acrișor, două cîte două, cît
sînt calde.
Atenție, prăjiturile se lipesc calde, și nu fierbinți, pentru că asfel
se încruzesc.
Se pudrează cu zahăr farin din belșug și se servesc în aceeași zi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.