Prăjitură cu Cremă



PRĂJITURĂ CU CREMĂ


Ingrediente

Pentru aluat

- 4 linguri de smîntînă
- 4 linguri de vin alb
- 2 ouă
- 75 g unt
- 500 g făină
- vanilie
- sare

Pentru cremă

- 100 g zahăr tos
- 1 lingură de coniac
- zahăr farin
- 2 linguri de cacao
- 1 lingură de rom
- 50 g lapte praf

Mod de preparare

Se cerne făina, se face o adîncitură în mijlocul castronului unde
se frămîntă aluatul, se pune peste făină smîntîna, apoi se adaugă
trei linguri de unt înmuiat bine pe foc, în așa fel ca să curgă.
Se adaugă vinul, vanilia și un praf de sare și două gălbenușuri.
Albușurile se păstrează pentru cremă.
Se amestecă toate ingredientele în făină și se frămîntă un aluat
moale și elastic, care se pune la rece.
Se lucrează la rece și nu în cameră încălzită.
Se face pe foc moale o cremă de ciocolată astfel : se face un sirop
dintr-un pahar de zahăr și o cană de apă, pe foc.
Peste sirop se cerne un pahar de lapte praf, amestecînd mereu pînă
cînd se încorporează.
Se adaugă cacaua, se amestecă pe foc cu o lingură de lemn, ca să nu
se prindă de fundul vasului, pînă cînd arată ca o smîntînă groasă.
Crema se parfumează cu o lingură de rom și o lingură de coniac.
Se lasă să se răcească cel puțin o oră înainte de a o folosi.
Din aluat se întinde o foaie groasă de 1 cm, se taie forme rotunde
cu gura unui pahar și se pun la copt într-o tavă neunsă.
Se coc la foc iute, se scot și se răcesc.
Cît sînt calde, se lipesc două cîte două cu cremă de ciocolată între ele.
Se pudrează cu zahăr farin.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.