Prăjitură cu Cacao



PRĂJITURĂ CU CACAO


Ingrediente

Pentru aluat

- 100 g de unt
- 100 g zahăr tos
- 2 ouă
- 300 g făină
- sare
- 1/2 praf de copt
- coajă de lămîie
- 1 lingură zeamă de lămîie

Pentru cremă

- 3 linguri de cacao
- 1 pahar de zahăr tos
- vanilie
- dulceață sau frișcă


Mod de preparare

Se freacă untul spumă cu un pahar de zahăr tos.
În cremă se adaugă un praf de sare, gălbenușurile
unul cîte unul, apoi albușurile bătute spumă, coajă
rasă de lămîie și făina cernută proaspăt.
Se amestecă bine cu o lingură, se stinge praful de
copt cu zeamă de lămîie și se frămîntă un aluat tare,
care se lasă să se odihnească o jumătate de oră.
Se unge cu unt o tavă, se tapetează cu făină, se
împarte aluatul în două și se întinde o foaie groasă
de 1 cm dintr-o parte de aluat.
Aluatul rămas se amestecă cu o lingură de cacao
ca să se coloreze, apoi se pune peste cel din tavă.
Se coace prăjitura în cuptor trei sferturi de oră, se
scoate și se acoperă cu o glazură de cacao : se cerne
cacaua și se fierbe într-un sirop de zahăr, pînă cînd
siropul se îngroașă bine.
Se parfumează cu vanilie și se răstoarnă răcit peste
prăjitura coaptă.
Se taie forme geometrice, se acoperă eventual cu frișcă
sau cu dulceață și se servește.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.