Plăcintă cu Spanac



PLĂCINTĂ CU SPANAC

Ingrediente

- 250 g unt
- 250 ml apă caldă
- sare
- 500 g făină
- 1 kg de spanac
- unt
- sare


Mod de preparare

Se cerne făina și se pune într-un castron adînc.
Se face adîncitură în mijloc, se pune un praf de
sare, se înmoaie 50 g de unt pe foc, se pune peste
făină și se frămîntă un aluat tare, care se lasă la
rece, acoperit cu jumătate din cantitatea de unt rămasă.
Se scoate după o oră, se frămîntă bine pînă cînd
untul se încorporează în aluat, apoi se pune din
nou la rece pentru încă o oră.
Se scoate aluatul și se frămîntă cu restul de unt, se
ține la rece o oră, apoi se împarte aluatul în două
părți egale, se întind 2 foi groase de 1 cm, se așază
o foaie în tavă neunsă, se acoperă cu spanac și se
așază cealaltă foaie de aluat.
Spanacul se clocotește cinci minute în apă cu sare,
se scoate și se toacă mărunt.
Se scade pe foc mic cu o lingură de unt și un praf de
sare, se lasă să se răcească cînd nu mai are sos deloc.
Plăcintă cu spanac se servește caldă, dar și rece alături
de băuturi reci.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.