Plăcintă cu Magiun și Mere, în Amestec cu Nuci Măcinate



PLĂCINTE CU MAGIN ȘI MERE, ÎN AMESTEC CU NUCI MĂCINATE


Ingrediente

- 250 ml lapte
- 250 ml ulei
- 1 ou
- sare
- 25 g drojdie de bere
- 500 g făină
- 8 mere
- 2 linguri magiun de prune
- 10 nuci


Mod de preparare

Se pune uleiul într-un castron adînc, se adaugă laptele treptat, frecînd
cu o lingură de lemn, se omogenizează, se adaugă un ou și drojdie de
bere frecată cu o lingură de zahăr.
Peste amestec se pune făina cernută proaspăt, se frămîntă un aluat
potrivit care se ține la rece cîteva ore înainte de a-l folosi.
Se pregătește umplutura astfel : se dau pe răzătoare opt mere mari,
acrișoare, se pune într-o cratiță emailată, pe foc mic, și se lasă să se
înmoaie, apoi se iau de pe foc, se amestecă cu două linguri de magiun
de prune sau de caise și cu zece nuci tocate mărunt sau măcinate.
Aluatul se împarte în două și se întind foi cu o vergea de lemn.
Se pune o foaie de aluat pe fundul unei tăvi de plăcinte, se întinde peste
ea umplutura, apoi se acoperă cu foaia rămasă.
Plăcinta se introduce în cuptorul fierbinte, pentru trei sferturi de oră, la
foc potrivit.
Se scoate cînd s-a rumenit, se pudrează cu zahăr farin și se taie după
o jumătate de oră.
Se servește caldă, dar și rece, ca desert.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.