Plăcintă cu Dovleac



PLĂCINTĂ CU DOVLEAC

Ingrediente

Pentru aluat

- 250 g margarină
- 1 cană de smîntînă
- sare
- 600 g de făină
- 2 ouă

Pentru umplutură

- 1 kg dovleac
- 4 linguri de zahăr
- 1 ou
- scorțișoară pisată
- zahăr pudră


Mod de preparare

Se cerne făina, se face o adîncitură în mijlocul castronului în care
se frămîntă aluatul, se adaugă peste făină sare, o cană plină de
smîntînă, două ouă și jumătate din cantitate de margarină, înmuiată
pe foc moale.
Se frămîntă din nou timp de un sfert de oră, cu jumătate din
cantitatea de margarină rămasă.
Se lasă aluatul la rece, se frămîntă din nou cu restul de margarină,
apoi se lasă să se odihnească la rece încă o oră.
Se pregătește în acest timp umplutura astfel : se rade dovleacul de
coajă, se dă pe răzătoare și se pune într-o cratiță emailată să se înmoaie
pe foc mic.
Se adaugă zahărul cînd dovleacul a lăsat suc, apoi se ia de pe foc.
Se răcește amestecul, se parfumează cu scorțișoară pisată și se
adaugă un ou crud.
Se scoate aluatul de la rece, se împarte în două și se întind foi
groase de 1 cm.
Se așază o foaie pe fundul unei tăvi de plăcintă, se întinde peste ea
umplutura de dovleac și se acoperă cu foaia rămasă.
Se introduce plăcinta în cuptorul fierbinte și se coace la foc
potrivit trei sferturi de oră.
Se scoate și se pudrează cu zahăr farin, se lasă să se răcească o
jumătate de oră și apoi se taie pătrate.
Plăcinta de dovleac se servește ca desert.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.