Plăcintă cu Carne din Aluat Fraged



PLĂCINTĂ CU CARNE DIN ALUAT FRAGED


Ingrediente

Pentru aluat

- 250 g margarină
- 1 cană de smîntînă
- sare
- 2 ouă
- 500 g făină

Pentru umplutură

- 1/2 kg carne
- 100 g salam
- 2 cepe
- 1 ou
- mentă măcinată
- sare
- 100 ml ulei

Mod de preparare


Se freacă margarina spumă, se adaugă gălbenușurile, pe rînd,
smîntîna și se omogenizează bine, apoi se adaugă făina
cernută proaspăt.
Se frămîntă un aluat tare, timp de un sfert de oră, după care
se lasă să se odihnească la rece.
În acest timp se pregătește umplutura pentru plăcintă astfel :
se trece carnea prin mașina de tocat, se amestecă cu salamul
tăiat felii subțiri și se pune să se călească în ulei cald împreună
cu cepele tocate mărunt.
Amestecul se ține pe foc mic pînă cînd nu mai are sos, apoi se
răcește și se amestecă compoziția cu un ou crud, sare, mentă
măcinată sau piper măcinat.
Se omogenizează și se folosește rece.
Se scoate aluatul din frigider, se împarte în două părți egale, se
întind foi cu vergeaua de lemn, se pune o foaie în tava de
plăcintă neunsă, se acoperă cu compoziția de carne și cu cealaltă
foaie de aluat.
Plăcinta se introduce în cuptorul fierbinte, la foc potrivit, pentru
trei sferturi de oră.
Se lasă să se răcească și se taie doar călduță.
Se servește ca aperitiv sau ca fel de mîncare, călduță, alături de
băuturi făcute în casă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.