Pișcoturi Simple



PIȘCOTURI SIMPLE


Ingrediente

- 8 linguri de ulei
- 8 linguri de zahăr
- 4 gălbenușuri
- 1 ou
- 8 linguri de făină
- zahăr vanilat
- 1 lingură de zahăr pentru pudrat



Mod de preparare

Se freacă gălbenușurile cu uleiul turnat ca la maioneză.
Se adaugă zahărul atunci cînd uleiul s-a terminat, un
praf de sare, zahăr vanilat și făina, în ploaie.
Se frămîntă un aluat elastic și moale, care se întinde
imediat pe o planșetă presărată cu făină.
Se taie forme geometrice și se așază în tavă neunsă.
Se ung cu un ou bătut bine, se presară cu zahăr tos și
se introduc în cuptorul fierbinte.
Se coc la foc potrivit o jumătate de oră.
Se scot și se lasă să se răcorească înainte de a servi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.