Pișcoturi cu Nuci



PIȘCOTURI CU NUCI


Ingrediente

- 200 g nuci măcinate
- 200 g unt
- 200 g zahăr
- 1 ou și 1 gălbenuș
- 200 g făină
- sare
- 2 linguri de coniac
- 2 linguri de zahăr pudră



Mod de preparare

Se freacă spumă untul cu zahărul, apoi se adaugă un
praf de sare și un ou întreg.
Se continuă operația pînă cînd oul s-a încorporat bine,
se pun nucile măcinate, se omogenizează cinci minute,
după care se adaugă făina, în ploaie.
Amestecul se parfumează cu două linguri de coniac.
Aluatul se întinde în foaie groasă de 1 cm, se taie forme
dorite care se trec prin gălbenușul bătut spumă se așază
într-o tavă și se introduc în cuptorul cald, să se coacă la
foc iute, o jumătate de oră.
Se scot și se pudrează calde cu zahăr farin.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.