Pateuri cu Varză



PATEURI CU VARZĂ


Ingrediente

- Același aluat ca la pateuri cu carne
- 1 varză
- 1 ceșcuță de ulei
- sare
- 1 ceapă
- mentă măcinată
- 1 ou
- 1 linguriță bulion de roșii


Mod de preparare

Se pregătește aluatul și se lasă la rece cît timp se călește varza.
Varza se toacă mărunt, se freacă cu sare și se spală cu apă rece.
Se stoarce și se pune împreună cu o ceapă tocată mărunt să se
călească într-o ceașcă de ulei.
Se lasă să se înmoaie bine varza, apoi se ia de pe foc și se lasă
să se răcească.
Se sărează amestecul și se piperează după gust, se adaugă un
gălbenuș crud și puțină mentă pisată.
Amestecul se colorează cu o linguriță de bulion, apoi se omogenizează.
Aluatul se împarte în partu părți egale, se întind cu vergeaua de
lemn foi groase de 1 cm, se pune umplutura pe fiecare foie și
se rulează pe lungul foii.
Sulurile obținute se așază în tava neunsă, se taie pateuri potrivit
de mari care se ung cu albuș bătut și se coc la foc potrivit, trei
sferturi de oră.
Pateurile cu varză se servesc calde, cu must dulce sau cu bere.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.