Pateuri cu Spanac



PATEURI CU SPANAC


Ingrediente

- Același aluat ca la pateurile cu carne

Pentru umplutură

- 1 kg spanac
- 100 g cașcaval
- 1 ou
- sare
- 1/2 lămîie
- 2 linguri de unt


Mod de preparare

Se pregătește aluatul ca la pateurile cu carne, după care se
împarte în patru părți egale și se pune pe fiecare foaie cîte
o parte din umplutură de spanac.
Spanacul se curăță, se spală frunză cu frunză, apoi se opărește
5 minute în apă care clocotește.
Se scurge, se toacă mărunt și se pune într-o cratiță emailată,
cu o lingură de unt, sare și felii subțiri de lămîie.
Se lasă să scadă bine, după care se ia de pe foc și se răcește
compoziția.
Se adaugă un gălbenuș crud și cașcaval ras, se potrivește de
sare și se așază umplutura pe foile de aluat.
Se rulează foile umplute, se așază într-o tavă neunsă, se taie
bucăți cu latura de 3 - 4 cm, se unge fiecare pateu cu albuș
bătut spumă și se introduce în cuptorul cald.
Se coc la foc potrivit, se scot cînd s-au rumenit ușor și se servesc
calde, lîngă must dulce sau bere de casă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.