Paginii
- Pagina de pornire
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrîne...
- Alimentația Copilului Mic
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Contact
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noast...
- Sfaturi Utile
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- Tineret Sexualitate Educație
Pateuri cu Spanac
PATEURI CU SPANAC
Ingrediente
- Același aluat ca la pateurile cu carne
Pentru umplutură
- 1 kg spanac
- 100 g cașcaval
- 1 ou
- sare
- 1/2 lămîie
- 2 linguri de unt
Mod de preparare
Se pregătește aluatul ca la pateurile cu carne, după care se
împarte în patru părți egale și se pune pe fiecare foaie cîte
o parte din umplutură de spanac.
Spanacul se curăță, se spală frunză cu frunză, apoi se opărește
5 minute în apă care clocotește.
Se scurge, se toacă mărunt și se pune într-o cratiță emailată,
cu o lingură de unt, sare și felii subțiri de lămîie.
Se lasă să scadă bine, după care se ia de pe foc și se răcește
compoziția.
Se adaugă un gălbenuș crud și cașcaval ras, se potrivește de
sare și se așază umplutura pe foile de aluat.
Se rulează foile umplute, se așază într-o tavă neunsă, se taie
bucăți cu latura de 3 - 4 cm, se unge fiecare pateu cu albuș
bătut spumă și se introduce în cuptorul cald.
Se coc la foc potrivit, se scot cînd s-au rumenit ușor și se servesc
calde, lîngă must dulce sau bere de casă.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.